goedkoopste wa autoverzekering

Welke Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de basisdekking van de autoverzekering heb je de optie om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij heel veel autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden gebreken van de inzittenden die in je auto zaten tijdens het ongeluk. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een gebrekenverzekering inzittenden is een uitbreiding van de verzekering voor je auto. Die bescherming biedt tegen lichamelijke en materiële schade na een ongeluk. Vrijwel altijd is dit een bescherming ten hoogste 1 miljoen euro. Met een inzittendenverzekering regel je dat je goede dekking hebt als er een ongevalis gebeurd.

Welke Autoverzekering

Als je een andere auto koopt, moet je altijd een autoverzekering afsluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn circa 120 verschillende autoverzekeringen en de schifting hangt bijvoorbeeld af van het type auto, op welk moment je geboren bent en het aantal gereden jaren zonder gebreken dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars berekenen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de beste overeenkomst voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De goedkopere optie is niet immer de meest goedkope autoverzekering: kwaliteit is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op onze website de verzekering voor je auto vergelijken die het goedkopere bij je persoonlijke situatie past. Hierna kun je stante pede een passende, maar voordelige autoverzekering vinden.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je op onze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de WA-dekking, wordt nu ook de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door onder meer een schade) wordt niet betaald.
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed.

De mogelijkheid voor de bescherming hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: kwaliteit is ook belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: welke autoverzekering