goedkoopste autoverzekering van nederland

Wat Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders geregeld. In de regel is het een 24 uren, 30 dagen, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een simpele contracttermijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je per dag opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Pechhulp

in de regel is er de mogelijkheid om je aanvullend te beschermen voor hulp bij pech in eigen land of bijvoorbeeld in het buitenland. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering afsluit, heb je te allen tijde assistentie als je onderweg problemen hebt aan je auto. hulp bij autopech wordt echter over het algemeen als aparte autoverzekering afgesloten, waardoor deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga tevens hier na of je niet extra verzekerd bent en voorkom dat je onnodig te veel betaalt.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een ongeval gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele carpoolers.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. betaalt de schade die de automobilist en/of passagiers ondervinden door het botsing. Dat kan letselschade zijn, maar ook schade aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor rechterlijk advies en specialistische rechtshulp om onder andere schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer simpele gegevens over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: wat kost een autoverzekering