ANWB Autoverzekering

Voordeligste Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de gangbare dekking van de verzekering voor je auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij de meeste autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende verzekering voor je auto biedt bescherming voor werkelijk opgelopen letselschade en/of schade aan bagage of persoonlijke eigendommen van de bestuurder en ;eventuele metgezellen als gevolg van een ongeval met je auto. De maximum van de uitbetaling die je krijgt, is gebonden aan van de daadwerkelijke schade en is doorgaans ten hoogste 1.000.000,- euro. Hoe hoog de maximale uitbetaling uiteindelijk wordt, kun je nalezen in de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij van jouw auto.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de passende verzekering voor je auto voor je situatie te vinden zonder dat je er zelf veel ergernis aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je onmiddellijk wat voor jou de drie voordeligste deals zijn. De slimste autoverzekering kun je via onze website aanklikken en je wordt doorverwezen naar de website van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle overige autoverzekeringen bekijken. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je optie op je scherm bekijken of gauw een autoverzekering afsluiten op de site van de autoverzekeraar. Zo simpel is de verzekering voor je auto te vergelijken op deze website.

Autoverzekeringen vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de goedkoopste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (tevens wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu ook de ellende aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto uitbetaald.

De keus voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: klasse is tevens belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keus kunt maken. Hier is meer te zien: voordeligste autoverzekering