de goedkoopste autoverzekering

Voordelige Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je ook een gebrekenverzekering voor inzittenden, dan is de schadeclaimlenverzekering voor inzittenden overbodig. De overeenkomst in bescherming is te groot, waardoor je zinloos veel extra premie betaalt. Dat wil je vanzelfsprekend liever niet! Met de gebrekenverzekering krijg je de uiteindelijk geleden gebreken uitbetaald in plaats van een vooraf bepaald uit te keren bedrag. De dekking is meestal voor gebreken tot 1 miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem in relatie tot je auto hebt, kun je juridische bijstand gebruiken. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook een conflict met je autogarage. Enerzijds kun je dan juridische hulp aanvragen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je benodigd vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een ongeluk gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele carpoolers.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. vergoedt de schade die de berijder en/of medepassagiers ondervinden door het ongeluk. Dat kan geestelijke gebreken zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor wettelijk advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de maandprijs hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gangbare gegevens over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: voordelige autoverzekering