goedkope autoverzekering afsluiten

Kosten Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de gewone dekking van de verzekering voor je auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij heel veel autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een gebrekenverzekering inzittenden betaalt de uiteindelijk geleden gebreken van de passagiers die in je auto zaten gedurende het calamiteit. Ook hier maakt het niet uit wie er schuldig is.

Een gebrekenverzekering inzittenden is een uitbreiding van de verzekering voor je auto. Die bescherming biedt tegen lichamelijke en materiële gebreken na een aanrijding. Normaal gesproken is dit een bescherming maximaal 1 miljoen euro. Met een inzittendenverzekering zorg je dat je goede dekking hebt als er een ongelukis gebeurd.

Kosten Autoverzekering

Als je een nieuwe auto least, moet je altijd een autoverzekering afsluiten. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste selectie hierbij maakt. Er zijn circa 120 verscheidene autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto, je leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars bepalen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de voordeligste verzekeringpolis voor je autoverzekering te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De betere optie is niet altijd de meest goedkope autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op onze website de verzekering voor je auto vergelijken die het betere bij jouw persoonlijke situatie past. Dan kun je onmiddellijk een goede, maar gunstig geprijsde autoverzekering vinden.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een nieuwe auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw wensen past en natuurlijk zo goedkoper mogelijk. Onder andere de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de prijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het aan te raden iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Maandprijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de prijs berekenen kan alleen indien het type auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke eigenschap is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Ook wordt er bij het berekenen van de autoverzekering rekening gehouden met geslacht en leeftijd.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkelt een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade betaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

No-claim van autoverzekering vergelijken

De meeste rijtuigenverzekeraars bieden verzekeringnemern een korting aan op hun maandprijs als zij gedurende een tijd geen schade claimen. Dit houdt in dat als je schade claimt, je meer betaalt in de premieprijs. Om die reden is de no-claimbeschermer bedacht. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge maandprijs als je schade claimt. Hier is meer te zien: kosten autoverzekering