online autoverzekering

Hoeveel Kost Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Meestal is het een 24 uren, een maand, maar een jaar komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeraars geldt een gewone contracttermijn van ten hoogste een jaar. Na die 12 maanden mag je per dag opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeringsmaatschappijen geven tevens de optie om je aanvullend te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken claimen zonder dat de premie van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het claimen van deze schade heeft daarentegen wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een optie dat je premie wel hoger wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende extra mogelijkheden bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeluk gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele medepassagiers.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. betaalt de gebreken die de berijder en/of medepassagiers ondervinden door het ongeval. Dat kan geestelijke gebreken zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en deskundige rechtshulp om onder andere schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de maandprijs hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer algemene informatie over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: hoeveel kost autoverzekering