ANWB Autoverzekering

Hoe Duur Is Een Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die het betere bij je geval past.{met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe Duur Is Een Autoverzekering

Vergelijken op kosten en kwaliteit: wij baseren jouw resultatenlijst op basis van prijs. De goedkoopste verzekering voor je auto voor jou komt bovenaan in beeld. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij simpel de goedkopere keuzemogelijkheid voor je autoverzekering maken. Dat geld zeker in het geval van hoe duur is een autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een allrisk autoverzekering te kiezen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor problemen die jij toebrengt aan een ander. Bij schade aan tastbare zaken is de bescherming ten hoogste ruim twee miljoen euro, voor letselschade aan mensen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen verzekerd bij schade die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar tevens voor gebreken aan je eigen auto, onder meer door storm. Tevens diefstal en ruitschade wordt in de regel gedekt door verzekeraars. Let altijd op dat je naar een schadehersteller gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeraar.

  • Allrisk

Met een Allrisk autoverzekering ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een botsing hebt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade terugbetaald. Een geruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de optie om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1 keer per 12 maanden gebreken laten vergoeden zonder dat de premie van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze schade heeft desalniettemin wel effect op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een optie dat je maandprijs wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal schadevrije jaren.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog extra verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer iemand een nieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld de ramen extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hoe duur is een autoverzekering