ANWB Autoverzekering

Goedkope Autoverzekering Vergelijken

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die het goedkopere bij je situatie past.{met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

Goedkope Autoverzekering Vergelijken

Tips om geld te besparen op je autoverzekering: is je auto ouder dan 5 of 10 jaar? Dan kan het voordelig zijn om je dekking aan te passen. Ben je lid van ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen pechhulp bij je verzekering. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en checken wat je al hebt. te veel verzekeren is niet verstandig. Dat geld zeker in het geval van goedkope autoverzekering vergelijken.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering Plus en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco verzekering voor je auto te kiezen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 kalenderjaar en ouder, is enkel een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor problemen die jij aandoet aan een ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de bescherming maximaal ruim 2 miljoen euro, voor letselschade aan personen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco verzekering voor je auto ben je niet alleen verzekerd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar ook voor gebreken met je eigen auto, onder andere door hagel. Ook diefstal en ruitgebreken wordt over het algemeen terugbetaald door verzekeringsmaatschappijen. Let als het even kan op dat je naar een herstelbedrijf gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je gedekt voor alle gebreken aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand een deuk in je auto rijdt, je krijgt de gebreken vergoed. Een geruststellende gedachte.

Pechhulp

Vaak is er de optie om je aanvullend te verzekeren voor pechhulp in Nederland of onder meer in het buitenland. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering afsluit, heb je te allen tijde hulp als je onderweg pech hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering vergoedt kosten als gevolg van autopech. Met deze verzekering voor je auto krijg je stante pede hulp als je auto door pech en/of een mechanisch defect niet meer kan rijden. Je hebt de keuze voor een dit land en/of Europa dekking.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je op deze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet betaald.
  • All Risk (ook wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto uitbetaald.

De keuzemogelijkheid voor de dekking hangt af van het bouw12 maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: kwaliteit is tevens belangrijk. Ga je op onze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keuzemogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering vergelijken