Autoverzekering Afsluiten Voor Aankoop

Goedkoop Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Als je als gevolg van een ongeval met je auto arts onkosten hebt dan worden deze kosten gedekt door je zorgverzekering. Als er echter sprake is van chronische arbeidsongeschiktheid of overervaren van een passagier, dan ontvang je tevens een vooraf bepaalde uitkering als je aanvullend een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten. Net als bij de gebreken inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet uitmaakt of de gebreken wel door eigen schuld is ontstaan.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de goedkoopste verzekering voor je auto voor jouw geval te vinden zonder dat je er zelf veel moeite aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel goed te doen: na het invullen van slechts vier vragen zie je stante pede wat voor jou de 3 slimste verzekeringpolissen zijn. De goedkopere verzekering voor je auto kun je via onze website aanklikken en je wordt doorgelinkt naar de site van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere verzekeringen voor je auto bekijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding op de website bekijken of gauw een verzekering voor je auto afsluiten op de site van de verzekeraar. Zo simpel is de verzekering voor je auto te vergelijken op hier.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen uitbetaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer iemand een nieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan belangrijk vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkoop autoverzekering