Autoverzekering Kosten

Autoverzekering Kosten

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeringsmaatschappij anders geregeld. Meestal is het een 24 uren, 30 dagen, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeringsmaatschappijen hanteert men een simpele contracttermijn van ten hoogste 12 maanden. Na dat jaar mag je per dag overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem in relatie tot je auto hebt, kun je juridische bijstand nodig hebben. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een ongeval, maar bijvoorbeeld tevens een geschil met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan juridische hulp aanvragen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste autoverzekering. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen gebreken niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een ongeluk) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto uitbetaald.

De keuzemogelijkheid voor de bescherming hangt af van het bouwkalenderjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest goedkope autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je op deze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuzemogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: autoverzekering kosten